ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Föld és Víz társasjáték

ÚJ
Föld és Víz társasjáték

Föld és Víz társasjáték

ÚJ
Raktáron
2-4
40
14+
12 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 625 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Összehasonlítás

Föld és Víz – egy kedves és okos lapkalerakosgatós játék!

Az egyik játékos a szárazföld, a másik játékos a tenger lesz, és minden játékos egy kétoldalas lapka szabadon választott oldalát illeszti a térképhez.


Felváltva helyeznek le lapkát, a trükk az a játékban, hogy a játékosok egyszerre építik akarva-akaratlan a másik játékos projektjét is. Pontot a befejezett, lezárt területekért kapunk.
A befejezett tenger pontjait a tenger tulajdonosa kapja meg (a föld pontjai a föld megszemélyesítőjé), viszont a bejezett területen lévő összes bónusz azé, aki lezárj a területet!
Két alapakció van némely lapkán, mely segítségével újra mi jövünk, és lophatunk is a másik játékostól térképlapkát, ami nemcsak bosszantó, hanem hasznos taktikai elem.
Újabb szabályokat is illeszthetsz a játékba, ha akarsz, és így eldöntheted a játék előtt, hogy nyugodt, könnyed borozgatás mellett játszol egy kellemes játékot, vagy az újabb szabályokkal és ravasz pontozási lehetőségekkel egy taktikus, komoly és kiélezett csatára vállalkozol.
  
Megújult egy régi, és ismert lapkalerakós játék hangulata, gyors, friss, és ropogós ötletek jellemzik e kis csodát, ráadásul más-más élményt nyújt a 3 és 4 személyes játékmód is! SZUPER!

A játékosok a Földet vagy a Vizet (illetve három játékos esetén még a Térképészmestert) személyesítik meg. Minden játékos 2 darab, kétoldalú, hatszögletű lapkával játszik, amelyek szárazföldi és tengeri alakzatok kombinációját ábrázolják. A játékosok a saját körük során lapkákat helyeznek le, hogy közösen alkossanak meg egy középkori térképet.

A Föld játékos alapvetően úgy próbál meg lehelyezni lapkákat, hogy szárazföldi területeket építsen fel, a Víz játékos pedig úgy, hogy tengeri területeket hozzon létre. A lezárt területek lapkánként fognak pontot érni, így a szárazföldi területek a Föld játékosnak, a tengeri területek pedig a Víz játékosnak kedveznek.

Egyes lapkákon bónuszpontok is találhatók, amelyeket az a játékos kap meg, aki lezárja az adott területet! Más lapkák azt teszik lehetővé, hogy a játékos kijátssza a nála lévő második lapkáját, vagy akár azt is, hogy ellopja egy másik játékos lapkáját.

A játék azonnal véget ér, amint az utolsó lapka is lehelyezésre kerül. A játékot az a játékos nyeri meg, aki a legtöbb pontot szerezte.

Ha már többször játszottatok a Föld és Víz alapjátékkal, akkor fedezzétek fel a pontszerzés új lehetőségeit is: a Hegyvonal és Korallzátony, a Karaván és Hajó, valamint az Útvonalpontokat!

Bővebben
Típus:
Családi játékok
Mechanizmus:
Területszabályzás, Felfedezés utáni játéktér bővülés, Hálózat és útvonalépítés, Csapat alapú játékrendszer, Lapkalehelyezés
Kiadó:
Compaya, Vagabund
Szerző:
Jon-Paul Jacques
Doboz mérete:
20 x 20 x 7 cm
Tömeg (kg/db):
0.6
Compaya kód:
20194-182
Adatok
Tömeg
600 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek