ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

Most már biztos: létezik igényes építőjáték a LEGO-n kívül is!

2022.01.15 14:00
Most már biztos: létezik igényes építőjáték a LEGO-n kívül is!

Nem tudom kik azok, akik nem dédelgetnek romantikus gyerekkori emlékeket építőjátékokról, de őszintén remélem, hogy nincsenek sokan!

Bár nehéz elhinni, de a dán cégnek nem sikerült monopolizálni az építőjáték-piacot!

Nekem például volt két tűzoltóautóm, de nagyjából 3 perc alatt szórtam el az összerakási útmutatót hozzájuk és valahogy ezért általában inkább ház lett belőlük. Vagy amit éppen szerettem volna. De lássuk be, egy gyerek számára nem mindig az összeszerelési útmutató az érdekes ezekben a játékokban.

Steindl Imre is így kezdte.

Sőt! 

"Az építőjátékok nagy előnye, hogy a gyerek azt épít belőle, amit akar. Határtalan képzeletének ad egy lehetőséget arra, hogy a fantáziáját a valóságba projektálja."

Ami akkor is csodálatos, ha ez éppen egy olyan űrhajóban ölt testet, ami félig kígyó, félig pedig egy metálfarkas és halálos lézersugara van, de amúgy a másik végén meg, ha megéheznél, adagolja a pizzát. 

Az építőjátékok lényege, hogy egyszerű formájú és egymással rengetegféleképpen kombinálható elemeket tartalmaznak. Az alapdarabok egyszerűsége és jól variálhatósága teszi lehetővé a gyerekek számára, hogy valami teljesen egyedit tudjanak építeni belőlük, amit aztán könnyen szétszedhetnek ugyan azokra a szimpla elemekre. Majd akárhányszor megépíthetik vagy darabjaira szedhetik újabb és újabb kreálmányaikat, amíg világ a világ. 

Az elemek kombinálása révén pedig egyre kreatívabb és egyre bátrabb építményeket fognak készíteni egyre ügyesebb kézzel. Szóval a sima kis építőelemek tetszés szerinti összeillesztése nem csak a kreativitást, de a finommotorikus mozgásokat is nagyon aktívan fejleszti. 

Bár hajlamosak vagyunk, ha építőjátékról van szó, azonnal egy bizonyos brand-re gondolni, valójában rengeteg fajtája létezik ennek a konstrukciós szórakozásnak. Mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő formát és összeillesztési lehetőséget. 

"Mert ma már nem csak téglából lehet építkezni."

Ha inkább a négyzeteket szeretjük, vagy háromszögpártiak vagyunk, akkor is megtalálhatjuk a számításunk a piacon. Ha már nem akarunk elemeket összepattintani, mert az annyira 1950-es évek, akkor alternatívának például választhatjuk a mágnesesen összeilleszthető darabokat is. 

Lechner Ödön így folytatta.

De hogy konkrét játékot is megnevezzünk: a Clics termékcsalád darabjai kreatív és innovatív tagjai ennek a játéktípusnak. 

"A Clics játékok mechanikája lehetővé teszi, hogy az elkészült alkotás részei mozgathatók, hajlíthatók legyenek."

 

A négyzet alapú elemek úgy lettek kialakítva, hogy az összeillesztés stabilan tartson, de mégis elforgatható legyen. Így készíthető mindenféle mozgatható kar, csáp, szárny, íz, csapódó csapóajtó, egyéb szörnyek, épületek, járművek vagy tündéri csodalények. 

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor, hogy feltegyék az i-re a pontot, egy teljesen új konstrukcióval rukkoltak elő a belga fejlesztők. 

Ugyanis megjelent a Clics Spaghetteez, vagyis a hajlítható építő-pálcák. 

"Az alapelemek itt a szokásostól eltérő módon nem kemény, fix darabok, hanem teljesen rugalmas, különböző hosszúságú és színű pálcikák."

 

A Clics-re jellemző módon természetesen a darabokat össze lehet klikkelni, majd amilyen egyszerűen egyesítettük, olyan egyszerűen szét is szedhetjük őket. 

Az új forma megint új lehetőségek végtelen tárházát nyújtja kreatív felhasználója számára. A botocskák vagy pálcikák segítségével teljesen egyedi háromdimenziós kreálmányokat készíthetünk. 

"Ezzel elérünk arra a pontra, amikor a négyzetek, téglalapok, háromszögek és egyéb geometriai alakzatok korlátai se hátráltatnak a szabad alkotásban."

A Spaghetteez egyébként 70-darabos és 100-darabos kiszerelésben érhető el, de mint minden építőjáték esetében, itt is igaz: minél több az alapanyag, annál több a lehetőség! 

Összességében elmondható, hogy építőjátszani mindig is jó volt és mindig is jó lesz

Bár elsősorban a gyereknek szerezzük be a készleteket, de titkon reménykedünk benne, hogy majd nekünk is akad időnk ezt-azt összedobni belőlük.

Előző blogbejegyzésünk a mindenki által kedvelt Puzzle-ról szól, érdemes elolvasnod! Klikk ide

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop