ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

EladLak - Így vesd bele magad az ingatlanmogul világába

Bedics Diána
2022.02.15 14:00

Ebben a manapság annyira labilis lábakon álló világban ki ne szeretne beton alapokon nyugvó egzisztenciális biztonságra lelni?

Pörög az ingatlanpiac, szöknek felfelé a telekárak és tombol az építőipar.

Tehát mi a gyors gazdagság titka? Vegyünk házakat olcsón és aztán adjuk el jó pénzért! Ebben segít nekünk az EladLak, ez a könnyed licitálós családi játék, amit ha elkezdesz, nagyon nehéz egy parti után megállni. 

A licit fénye sose kopik el 

Az EladLak Stefan Dorra nagyszerű játéka, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 1997-es debütálása óta töretlen sikernek örvend. A több kiadást is megélt családi játékban ingatlanokra fogunk licitálni, majd a megszerzett kégliket megpróbáljuk jóval beszerzési ár felett továbbpasszolni. Így nem meglepő, de azé a dicsőség, aki a játék végén a legnagyobb summával rendelkezik. 

"A játékban a potenciális ingatlan mágnások két fázisra osztva próbálnak szert tenni a nagy pénzre. Az első fázisban befektetünk, a második fázisban eladunk. Közben pedig végig reménykedünk, hogy a beruházások istenének őrző tekintete a mi kártyáinkat követi."

Beszerzési fázis 

A játék első felében a játékosok ingatlanokra fognak licitálni. 

Ennek érdekében kiosztásra kerül a játékosok száma alapján előre meghatározott mennyiségű érme, melyeknek értéke egyenként 1000 dollár. Ez lesz az ingatlanpiaci befektetők alaptőkéje. Ezek segítségével fognak tudni licitálni az asztalra kerülő házkártyák közül a legmagasabb számmal rendelkezőre. Ezeknek a lapoknak a számozása 1-től 30-ig terjed, de ez nem jelenti azt, hogy aki a legmagasabb értékű létesítményre lecsap feltétlenül meg is nyeri a játékot, mert az igazi pénzhajhászás a második fázisban valósul meg. 

A licitálás során a kezdő játékos bead kezdő licitnek annyi érmét, amennyit fizetni kíván az asztalon lévő legértékesebb házért. A soron következő játékos vagy emeli a tétet bármennyivel, vagy kiszáll és elviszi a legkisebb értékű lapot. Ezután a következő játékos is dönt és így megy ez körbe addig, ameddig végül 1 embert leszámítva mindenki kiszáll az aukcióból. Aki kiszáll a harcból, az a betett összeg felével és a megmaradt lapok közül a legkisebb értékű portával távozik. A legnagyobb értékben licitáló a legmagasabb számú lapot viheti, ellenben a licitre szánt összeg egésze a bankban landol. Szóval alaposan meg kell fontoltolni melyik körben, mire és mennyit áldozunk. 

A beszerzési fázis egészen addig tart, ameddig az ingatlan kártyák paklija el nem fogy. 

Eladási fázis 

"Miután mindenki feltankolt ingatlanokból, kezdődhet a nagy pénzrablás." 

Az asztalra most körönként a játékosszámnak megfelelő mennyiségű csekk-kártya fog kerülni. A csekkek 0 és 15 000 dollár érték között mozognak, de persze sose tudhatjuk milyen leosztásban és mikor fognak érkezni a nekünk tetsző összeggel rendelkező lapok. A játékosok a saját házkártyáikból fognak dolgozni annak érdekében, hogy minél busásabb összegre tegyenek szert. Amint az asztalra kerültek a csekkek, mindenki választ egy lapot a kezéből és képpel lefelé az asztalra helyezi. Ha mindenki így tett, akkor egyszerre felfedik a kártyákat. 

A legmagasabb értékű kártyalap tulajdonosa a legnagyobb összegű csekket veheti fel, ami azt jelenti, hogy ő ebben a körben ezt az ingatlant ennyi pénzért tudta értékesíteni. 

Majd a második legnagyobb összegű csekk a második legmagasabb számmal rendelkező ház tulajához vándorol és így tovább. Ez a fázis is egészen addig tart, ameddig el nem fogy az értékesítendő épület és a vásárlók pénze. 

A játék végén pedig az nyer, aki a legnagyobb summára tett szert. 

Miért érdemes az EladLak-ba invesztálni?

"Természetesen azért mert nagyon jó! És nem csak azért mert elfogultan nyilatkozunk róla."

Ebben a játékban megvan minden, ami a modern társasjátékok világát vonzóvá tudja tenni az ember számára. 

Egyszerű, könnyen értelmezhető és megjegyezhető, nagyon jól működő szabályai mellett nem kell egész este görnyedni és a játékszabályt értelmezni. A kártyák forgandóságának köszönhetően nagyon magas az újrajátszhatósága, hiszen sose lesz két ugyan olyan leosztásotok. Nagyon gyors a játékmenet, tehát biztos hogy nem fogjátok megunni játék közben, ellenben egy parti sose lesz elég. Meglehetősen mutatós, esztétikailag kifogástalan játékelemekkel rendelkezik. (Például ebben található a legszebb fabudi amit valaha láttam!) A játékmenet, a játék lefolyása, a játék története és a valóság között pedig kísértetiesen nagy a hasonlóság. ;) 

Tökéletes bevezető játék, amit bármikor, bárkivel jó lesz játszani. 

Az EladLak 3-6 ingatlanpiaci befektető számára nyújt élvezetes versengést, amibe már 10 éves kortól bevonhatjuk a partnereket. 

Ez a pörgős családi játék biztos alapdarabja lesz a társasjátékos összejöveteleknek. A vásárlás-eladás, a licitálás és a szerencse hirtelen fordulatai nagyon feszült és izgalmas légkört tudnak teremteni. Ki tudja, lehet a kacsalábon forgó palotádat örülsz, hogy 2-3 ezer dollárért tudod értékesíteni, ameddig a kerti pottyantósért bezsebelhetsz akár 10 ezer ropogós zöldhasút is. 

Akár családdal, akár barátokkal, akár két izmosabb játék között fillernek választjátok nem lehet vele melléfogni. 

Előző blogbejegyzésünk a Kockadobás művészetéről szól, érdemes elolvasnod! Klikk ide

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop