ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

Almamérce - versenyzés és együttműködés az almákért!

Fátyol Kristóf
2023.05.05 13:33
Almamérce - versenyzés és együttműködés az almákért!

Az Almamérce egy üde színfolt lehet a gyerek társasjátékok palettáján, mivel a kompakt doboz igazán egyedi alkatrészeket, mechanikákat, és játékmódokat tartalmaz!

Lássuk, hogyan tudnak szembeszállni a sünik, a nyuszik, és az egerek a ragadozókkal szemben a hőn áhított almákért!

Almamérce

- Röviden a játékról:

Az Almamérce egy 2-5 főig játszható gyerek társasjáték, amely 5 éves kortól ajánlott. A játék tartalmaz kompetitív, kooperatív, és haladó játékmódot is. A játékosoknak a nyuszikat, az egereket, és a süniket kell segíteniük a hosszú tél előtti almavadászatban a ragadozókat lehetőség szerint elkerülve! Ahhoz, hogy elegendő almát tudjanak raktározni a játékosok, egymásra állva tornyokat kell létrehozniuk, figyelve az állatok egyedi képességeit. Még időben vagyunk, azonban jobb, ha most már megismerjük, hogy hogyan lehetünk ügyes almavadászok!

- Amikkel először találkozunk: alkatrészek és tematika!

A játék előkészítse pillanatok alatt megvan, ekkor a játékosok előtt piros, illetve sárga alma kristályok lesznek egy közös készletben, ezek különböző pontszámokat fognak takarni a játék végi pontszámításnál. Minden kártyán különböző nyuszi, süni, vagy egér szerepel, nekik egyrészről a játék során fontos lesz a magasságuk, másrészről a gesztusaik aranyos kis személyiségekkel színesítik a kártyákat. Központi játékelem a fákat szimbolizáló "famérce" ezeken szerepelnek a hőn áhított almák - részben az ágakon lógva, részben odúkban -, azonban a ragadozók is ott leselkednek, amiket természetesen jobb elkerülni!

A kártyák kijátszásával egymáson picit ügyefogyott módon egyensúlyozgató állatokat fogunk látni, azonban a tornyok tetején lévők különböző képességeket is fognak tudni érvényesíteni, amik szintén jól passzolnak az állatok kártyán látott gesztusaihoz: a sünik harcosabbak lesznek a ragadozókkal szemben, az apró egerek fürgébbek lesznek, a nyuszik pedig a füleikkel fognak segíteni!

 

- Így zajlik az almavadászat, ha mindenki a saját malmára hajtja a vizet!

Mindenekelőtt a játékosok kiválasztanak egy "famércét", erre hat különböző nehézségű fa áll rendelkezésre! A famérce az asztal közepére kerül, innentől kezdve ahhoz való viszonyításban csak a játékosok szemmértéke segíthet! Miután minden játékos kap egy 4 kártyákból álló kezdőkészletet, a játékosok egymás után úgy építenek tornyokat az állatkártyáikból, hogy azokkal a lehető legtöbb pontot érő almákat érjék el. A kijátszott kártyák után a húzópakliból kell visszatöltsék a készletüket, ez a fázis pedig a kártyák elfogyásáig tart.

Ezt követően kezdődik az igazi almaszüret, mivel a felépített tornyokhoz a játékosok egymás után odaigazítgatják a játék elején kiválasztott famércét, és ekkor derül ki, hogy milyen ügyesen sikerült alkalmazni szemmértéküket. A játékmenet ezen fázisában kapnak jelentőséget a tornyok tetején lévő állatok is, ekkor aktiválhatóak a képességeik! A fürge egér az odúkból is össze tudja szedni az almákat, a nyuszik esetében kiválasztható, hogy a fejük teteje vagy a fülük végénél érjen véget a torony, a sünik pedig felveszik a harcot a lombok között megbújt ragadozókkal! Amennyiben nem tudja süni megvédeni egy játékos tornyát valamelyik ragadozótól, úgy almákkal megdobálva kell elüldözni azt! Amelyik játékos a legtöbb pontot érő alma kristállyal zárja a játékot, az lesz a játék nyertese!

- Hogyan lesz az almaszüret egy kooperatív kaland?

Ha a játékosoknak éppen nem versenyezni lenne kedvük, hanem együttműködve küzdenének meg a hosszú tél előtti almavadászattal, úgy az Almamércében erre is van lehetőségük! A játékosok együtt fognak tornyokat építeni, és igyekeznek minden almát begyűjteni! A kompetitív módhoz képest most már a karakterek felett is ragadozó madarak leselkedhetnek az állatainkra. Ezek számára kell különös figyelmet fordítani, mivel ha egyszerre 2 ragadozó van az asztalon, akkor semmilyen módon nem engedélyezett a játékosok közti kommunikáció, 3 sas esetében pedig vereséggel zárul a játék. A kooperatív mód is gyors, izgalmas, és egyedi játékmenetet kínál a játékosoknak, amelynek ismét szívesen nekirugaszkodnak végkimeneteltől függetlenül!

 

 

- Az újrajátszhatóság kérdése

A gyerekek sok esetben kendőzetlenül őszinték ha egy játékkal kapcsolatos tetszésüket, vagy épp nemtetszésüket kell kifejezniük. A kompakt sokszor újrajátszható játékokra a gyerekek is könnyebben ráunnak, azonban az Almamérce haladó szabályokkal, nehezített pályával, és különböző játékmódokkal küszöböli ki ezt a problmát! A játék eleji famérce kiválasztásának során 6 különböző fa közül tudnak a játékosok válogatni, akár könnyebb, akár nehezebb kihívásra vágynak. A két különböző játékmóddal (kompetitív és kooperatív) is nagy változatosságra lehet szert tenni, azonban ezekhez még külön-külön haladó játékszabály is tartozik.

Akik már ügyesen kiismerték a nyuszi, az egér, és a süni képességét, azok a haladó játékszabályok segítségével továbbfejlesztett képességeket tudnak felhasználni, amennyiben sikerül egyfajta állatból hármat egymásra kijátszani! A sünikkel így a játék közben is oda tudjátok mérni a famércét a tornyotokhoz, a nyusziknak a fülei is felhasználhatóak a toronyépítéshez, az egerek pedig mégtöbb alma kristályt tudnak hozni a raktárba!

- Nektek ajánljuk, ha...

Az Almamérce könnyen a gyerekek kedvencévé válhat, és sok változatosságot rejt magában a különböző játékmódjaival és nehezítéseivel! A karakterek különösen szerethetőek, és a szemmérték használata egy olyan mechanizmus, amely a gyerekek számára könnyen elsajátítható, mégis újszerű lehet. Ha szeretitek otthon a könnyed társasjátékokat, amelyben egyszerre kell ügyesnek és okosnak lenni, úgy szívesen ajánljuk figyelmetekbe az Almamércét!

Várható megjelenés: 2023. augusztus, előrendelés esetén ingyenes kiszállítással ajánljuk!

Jó játékot kíván a ComPaYa csapata!