ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Tikal társasjáték

Tikal társasjáték

Tikal társasjáték

Nincs raktáron
2-4
90
10+
Angol
Angol
14 490 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 725 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Összehasonlítás
Tisztítsd meg a dzsungeltől Tikal romjait templomokhoz, és kincsekhez vezető titkos ösvényeket keresve.
A felfedezős játék alapja Tikal, a Guatemalában található maya rom. Minden játékos egy expedíció vezetője, amely Tikal felfedezésére törekszik titkos ösvényeket keresve, amik a templomokhoz és értékes kincsekhez vezetnek, melyek több, mint ezer éve rejtve vannak. A játékosok a négy pontszerző kör alatt pontokat kapnak minden egyes feltárt kincsért és templomért, melyet birtokol. A kincsek is, és a templomok is gazdát cserélhetnek. Az az expedíció, amelyik a legtöbb pontot gyűjti Tikal felfedezésével, megnyeri a játékot.
A játékosok minden körben licitálnak egy cserépre, amit abban a körben elhelyeznek. Néhány templomot tartalmaz, mások kincseket. De a licitálás fájdalmasan érinti a játékosokat, mivel a győzelmi pontjaikat használják erre.
Egy játékos a saját körében elkölthet 10 akciópontot: mozgathatja a bábúit, hogy templomokat tárjon fel, követelhet kincset, vagy elfoglalhat egy területet, ami győzelmi pontokat ér egy pontozó körben.
A mozgásra költhető pontokat a hatoldalú cellákon álló kövek száma határozza meg, amelyeken keresztül a bábu közlekedhet. Nagyobb értéket képviselnek az ún. Kincssorozatok, mint az egyszerűbb típusúak. A templomok a pontozás nagy központjaivá válhatnak, különösen akkor, ha a játékos elkölt 5 akciópontot arra, hogy bábut helyezzen el a templomon,"lecövekelve". Így a játékos számára pontozáskor aranybányává válik a templom.
Bővebben
Mechanizmus:
Akciópont rendszer, Kollekció összeállítás, Lapka lehelyezés
Kiadó:
Rio Grande Games, Ravensburger, Abacus
Szerző:
Wolfgang Kramer, Michael Kiesling
Elnyert díjak:
Év játéka
Doboz mérete:
5 x 43 x 30.5 cm
Compaya kód:
798-184
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek