ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

A kirakó nem csak szórakoztat

2021.08.15 14:00

Minden családban kitüntetett szerepe van a gyermekeknek. Napjainkról már elmondható, hogy rengeteg minden szolgálja gyarapodásukat, egyebek mellett játékok sora lett azért kitalálva, hogy a gyerekeket szórakoztassa. De nem csupán ennyi a játékok szerepe.

Nagyszerű, hogy általuk úgy van lehetőségünk fejleszteni gyermekeink kicsi elméjét, hogy észre sem veszik, hiszen csupán játszanak. A játék egyrészt a gyermekek alaptevékenysége, másrészt viszont arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a természetes tanulás egyik módja is. 

Kiket szoktunk ügyesnek nevezni?

Leginkább azokat, akiknek jók a motorikus képességeik, akik kibontják a kibonthatatlan csomókat, kinyitják a kinyithatatlan dobozokat, és villámgyorsan megoldanak minden kézügyességet igénylő feladatot. A motorikus képességek közé tartozik a szem-kéz koordináció, az ujjügyesség  és a kézügyesség, a finommozgások. Ma már a rajzoláson, a festésen és a gyurmázáson kívül  sok más játék segítségével is fejleszthetjük ezt a területet.

Nézzük meg, melyek is a finommozgások?

Az ujjak és kezek mozgatásakor egészen apró izomcsoportokat hozunk mozgásba. Azok összehangolt irányítására és működtetésére van szükség. A finommozgás ezeknek az együttes munkája. A finommotoros képességek fejlesztése leginkább az óvodás- és kisiskolás korra jellemző. Meglepő lehet, de elengedhetetlen feltétele az írásnak, az olvasásnak, a számolásnak, és befolyásolhatja a tanulási képességeket.
Érdemes a gyermek iskolai sikerességét már kisgyermekkorban megalapozni. Ne csak az óvodában találkozzon a finommotoros fejlesztéssel! Ha a szülő odafigyel erre, a gyermeke legközelebb az otthoni élmények hatására szívesen gyurmázik, rajzol, színez, ragaszt, vagy kirakózik majd az oviban a többiekkel együtt.

Ki ne ismerné a kirakókat?

Felnőttnek és gyereknek egyaránt kedvelt szórakozása. De tudjátok, hogy nem csak tökéletes kikapcsolódás kirakózni, hanem egyben fejlesztjük is vele gyermekünk finommotorikus képességét? "A puzzle azon kevés játékok egyike, amely majdhogynem univerzális játék, rendszeres használata nagyon sok képességterület fejlődését segíti elő óvodás és kisiskolás korban." – mondja Somogyi Nóra okleveles gyógypedagógus.

 

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop