ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

A nélkülözhetetlen party társasjátékok

2021.10.15 14:00
A nélkülözhetetlen party társasjátékok

Party társasjátékra mindenkinek szüksége van: ezek azok a termékek, melyekkel feldobható a hangulat egy bulin, vagy vidámabbá tehető egy esős, őszi este a családdal. De milyet is válasszunk?


A party játékok népszerűsége

A társasjátékokat csoportosíthatjuk típus, ajánlott életkor, játékosszám és játékidő szerint is. A típusokon belül a legnépszerűbbek a party játékok, melyek elsődleges célja a szórakoztatás. Jellemzőjük, hogy oldják a feszült hangulatot, elűzik a rosszkedvet, ezenkívül számos készséget is fejlesztenek.

A változattól függően játszhatók bent a szobában, kint a szabadban. Felhasználhatók családi és baráti összejöveteleken, bulikon, csapatépítő tréningeken is.

Hogy milyen a jó party társasjáték? Legyen egyszerű a szabálya, rövid a játékideje, és persze legalább 4 játékos játszhassa egyszerre. Ezenkívül előny lehet még, ha kis helyen is elfér, és nem kell hozzá sok előkészület, csak előkapjuk, és már játszhatunk is vele.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb játékot?

Mivel számtalan jó társasjáték létezik e kategóriában, érdemes jól körülnéznünk a kínálatunkban. Több mint 150 darab, izgalmasabbnál izgalmasabb party játék közül választhattok. A döntést segíti, hogy az oldalon minden termékről részletes leírás olvasható. A szűrő beállításával pedig meghatározhatjuk azt is, milyen korosztálynak való játékot vagy milyen mechanizmust részesítünk előnyben.

Az is befolyásolhatja választásunkat, hogy mennyire népszerű az adott társasjáték. Ha találunk olyat, mely elnyerte Az Év társasjátéka díjat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kiváló minőségű játékról van szó. Ezt a díjat szakmai zsűri ítéli oda, minden évben kiválasztják az év családi játékát, az év gémer játékát és az év gyerekjátékát is. A Spiel des Jahres jelzéssel ellátott termékek tehát biztos fokmérői a választásunknak.

Néhány népszerű party társasjáték

A leggyakrabban a partikon, bulikon a felismerésen alapuló játékokat játsszák. Ennek oka, hogy a szabályuk gyorsan elsajátítható, és a körök rövid idő alatt lejátszhatók. A játékosok gyorsaságától, szemfülességétől és koncentrálóképességétől függ, mennyire pörgős a játék. A SET például tipikusan ide sorolandó. Már kapható a kisgyerekek számára is ideális változatban.

Ajánlható még a Subtext társasjáték is, mely a különlegessége mellet "ötvözi" a jól ismert Activity és Dixit játékokat. Könnyen megjegyezhető a szabálya, egyszerre 6-7-en, de akár 8-an is játszhatják, játékideje is optimális: körülbelül fél-egy óra.

Az igazán jó party társasjátékok közé tartozik még a Fedőnevek asszociációs kártyajáték, valamint a közismert Activity is, melyek szintén beszerezhetők webáruházunkban.

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop

Forrás