ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

SmartGames: okos játék = okos gyerek. De nem digitális értelemben!

2021.11.15 14:00
SmartGames: okos játék = okos gyerek. De nem digitális értelemben!

Mindenki tudja, hogy tanulni nagyon fontos dolog, és ha játszva tanulsz, akkor azt nem is fogod tehernek érezni. A SmartGames kiadó célja pontosan az, hogy a gyerekek a játékon keresztül, szórakozva fejlődjenek.

A gyerek játék közben tanul. És a legfontosabb, hogy megtanul játszva tanulni. 

"Nincs is annál jobb dolog, mint amikor lehetőséged adódik a jövő nemzedékét is a társasjátékok szeretetére tanítani."

Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elérni, ha már akár egész kicsi kortól kezdve az életkorának megfelelő játékokkal segítjük belépni a gyerekeket kedvenc hobbink világába. 

És mivel ezzel az egésszel a legfőbb célunk az, hogy hosszú távon olyan partnert neveljünk, akivel szövetkezve minden stratégiai játékot megnyerünk, így bizony ennek érdekében minden követ meg kell mozgatnunk. 

"A SmartGames pedig a gyereknek szóló fejlesztő játékok elhivatott készítője, így megfelelő társ lesz ebben a misszióban."

https://www.compaya.hu/Kaloz-viszaly

Nem csak szakmai szempontból elismertek a játékaik, de esztétikailag is nagyon igényesek, ráadásul minőségi játékelemeket tartalmaznak. 

A díjnyertes játékok garmadáját felvonultató vállalkozás minden korosztály számára tartogat megfelelő fejlesztő szórakozást kisfiús és kislányos témában egyaránt.  

A bőség zavarában általában nagyon hamar el is tud veszni a jószándékú szülő, mert nem tudja kiválasztani, melyik lenne a megfelelő a csemetéje számára. A SmartGames játékai azonban igyekeznek minden fontos információt átadni az érdeklődő számára. 

 

Már a dobozon is fel van tüntetve, hogy 

  • hány éves kortól ajánlott,

  • milyen kognitív funkciókat és készségeket milyen szinten fejleszt,

  • hány fővel játszható,

  • egyszemélyes játék esetén hány feladványt tartalmaz.

A kis fejtörés árán szerzett ismeret inkább a mienk, mint a készen kapott. 

A SmartGames játékai rengeteg területen képesek fejleszteni a gyermekek képességeit, amiből a jövőben nagyon jól profitálhatnak. Fő fejlesztési területei a logika, a vizuális észlelés, tervezés, problémamegoldás, koncentráció, térbeli tájékozódás, rugalmas gondolkodás és a memória. Azaz minden, ami egy nívós stratégiai játék - meg úgy általában az élet - megnyeréséhez is szükséges! 

"A játékok további jellegzetességei, hogy mindegyik nagyon egyedi tematikával és játékmechanikával rendelkezik, ahol különböző „nehézségi fokozaton” lehet feladatokat választani."


Az egészen egyszerűtől kezdve a „hű, ezt én sose tudnám megoldani” feladatokon keresztül a nagyon agyalósokig minden megtalálható. Minden fejtörőnek pontosan egy megoldása van, amit a mellékelt ellenőrző füzetben meg is találhatunk.

És most képzeljük el: annyira élesre csiszolja a gyerek a memóriáját, hogy visszamondja a bevásárlólistát és nekünk nem kell többet semmiért még egyszer visszamenni, mert szól, ha kimaradt valami! Vagy megjegyzi az utat a kocsihoz a parkolóban, szóval mostantól még a bevásárlási idő is lényegesen lerövidül, mert nem kell fél órát bolyongani a narancssárga G9 és 3/4 feliratú zónát keresve.  

De másodlagos, önös érdekünktől eltekintve: 

"A mai rohanó világban, ahol mindenhonnan mindenkire ömlik az információ, különösen fontos, hogy odafigyeljünk gyermekeink kognitív készségeinek fejlesztésére."

A játékból megtanult és megismert problémák sokat fognak segíteni neki az élet egyéb területein. Észrevétlenül logikai párhuzamokat fog tudni kialakítani a szórakozás közben szerzett tudása és az éles szituációk között.  

Fontos megismertetni velük azt az érzést, hogy milyen kiszakadni ebből a túlpörgetett környezetből és egy dologra fókuszálni. Egy olyan dologra koncentrálni, ami érdekes, ami kihívást jelent a számára, ami felkelti és leköti a figyelmét, valamint sikerélménnyel is gazdagítja. Ha pedig megtaláljuk az igényeinek leginkább megfelelő darabot, akkor biztos, hogy győzelem koronázza a fáradozásainkat.

Kedvcsinálónak pedig megmutatjuk nektek a SmartGames-től érkezett újdonságainkat. 

Vigyázat: nem lehet ellenállni nekik! 

Kalóz Viszály 

Ez a remek kalózos játék 7 éves kortól ajánlott, egyszemélyes játék, ami 80 kihívást tartalmaz. 

A Kalóz Viszályban egy négyzet alapú tenger-táblát és ráilleszthető tetrisz alakú elemeket kapunk a játékhoz, amin hajók, kalózhajók vagy sziklák vannak. A játékos célja, hogy a feladványnak megfelelő módon pakolja le az összes hajós elemet a táblára. 

De hogy mitől lesz ez izgalmas valaki számára? Hát a céloktól! A Kalóz Vizsállyal négy különböző játékmódban lehet játszani: 

  • teremtsd meg az univerzális békét és kerüld el, hogy bármelyik hajó le tudja lőni a másikat,

  • segíts a kalózhajóknak, hogy elsüllyesszék a többi hajót, úgy, hogy ők sértetlenek maradjanak,

  • segíts a többi hajónak, hogy megállítsák a kalózhajók pusztítását úgy, hogy ők épségben maradjanak,

  • vagy totális anarchia: el kell süllyednie minden hajónak!

Minden játékmód 20 izgalmas és kihívással teli feladványt tartalmaz. 

"Ágyú durrogtatás ilyen hasznos még ezelőtt sose volt: a játék fő fejlesztési területei a tervezés, térbeli tájékozódás, problémamegoldás, koncentráció és rugalmas gondolkodás."

 

Gyémánt Rejtekhely 

Ezt a játékot 10 éves kortól ajánlják a feltörekvő gyémántvadászok számára. Szintén egyszemélyes darabról van szó, ahol 80 rejtély várja a dárgakövek szerelmeseit. 

A Gyémánt Rejtekhelyben a célod megtalálni a táblán a piros gyémántot. 

Hogy is néz ki ez pontosan? 

A játékos három citromsárga, három narancssárga, három zöld, három kék és egy piros drágakőből gazdálkodik, amit a kereszt alakú pályán kell a megfelelő módon elhelyeznie. 

Minden rejtély egy üres táblával kezdődik, mintha egy ismeretlen bányát kéne felfedezned. Egy járatlan területen pedig úgy fogod megtalálni a legértékesebb kincs helyét, hogy a feladvány tippeket és nyomokat tartalmaz bizonyos színű kövek hollétét illetően. Amint elkezded a megfelelő pozícióban lerakni a megfelelő színű drágaságokat egyre szűkülni fog a hely. Ezt egészen addig csinálod, míg végül egy üres lyuk marad, ahol bizony meglelheted a piros gyémántot. 

"A smukk felfedése pedig segít a logika, a vizuális észlelés a tervezés a problémamegoldás és a koncentráció fejlesztésében is! "

Semmiképp se hagyjuk ki ezeknek a szórakoztató és fejlesztő játékoknak a bevezetését a család életébe. A játékban természetesen segíteni is ér: mármint a gyereknek nekünk, mert előbb utóbb biztos túlszárnyalja a képességeinket. 

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop