ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

Minden péntek jó, de van, amelyik egy kicsit jobb

2021.11.01 14:00


Péntek: a munkahét legszebb napja, a hétvége hírnöke, Robinson Crusoe leghűségesebb szolgálója és évente egyszer a nagy leárazások napja! 

Az Amerikából származó Black Friday (azaz Fekete Péntek) kis hazánk határai között is egyre nagyobb sikernek örvend. Végre valami nyugatról, ami ellen senki sem tiltakozik; de vajon mennyit tudunk róla? 

Amit megtakarítunk, olyan, mintha megkerestük volna.

Az Egyesült Államokban a Fekete Pénteket hagyományosan a hálaadást követő pénteken tartják, ami egyben a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét is jelenti. 

"Ezen a napon az üzletek elképesztő akciókkal és árengedményekkel csábítják vásárlásra az embereket." 

Az üzleti stratégia pedig működik, mivel ilyenkor elárasztják az emberek a plázákat. Magyarországon először 2014-ben volt alkalmunk részesülni ennek a napnak az előnyeiből. Mivel mindenki szeret spórolni és olcsóbban megvenni bármit, így nem meglepő, hogy nagy sikerrel zárult az esemény. 

A Fekete Péntek elnevezésének eredetét egyébként több legenda és elmélet övezi. A legelterjedtebb koncepció abból az elképzelésből ered, hogy a vállalkozások a hálaadás napjáig „pirosban” (in the red), azaz mínuszban működtek. Ezt a szomorú állapotot a könyvelők piros tintával vezették a kis könyvecskéikbe. Azonban a hálaadást követő karácsonyi bevásárlási láz kezdetével a bevétel megnövekedett, így kerültek az üzletek „feketébe” (in the black), azaz elkezdtek profitot termelni és a könyvelők végre fekete tintával írhatták a számokat. 

Bár ez a városi legenda igen bravúrosan megalapozottnak tűnik, mégis csak egy legenda, ami tökéletesen illik a fogyasztói társadalom ezen ékes példájához. 

Az évek múlásával és a vásárlói igények változásával a Fekete Péntek szép lassan elkezdett „Fekete Péntek és Szombat”, majd „Fekete Péntek Napok”, vagy éppen „Fekete Péntek Hét” lenni, mely kifejezések nyelvtanilag teljesen értelmezhetetlen káoszba fulladnak, de ez már csak részletkérdés. 

Aki többet spórol, többet is keres.

Ameddig Amerikában ezt a napot a vásárlók hagyományosan üzletekben tolongva, lökdösődve és harcolva töltik, Magyarországon inkább az online vásárlások száma nő meg. Persze ez nem jelenti azt, hogy a világhálón stresszmentesen vásárolgathatsz. Mert ki ne találkozott volna még túlterhelt oldallal, lefagyott webshoppal, vagy személyes kedvencünkkel, a kimaradó internet szolgáltatással?

"Mégis, minden kellemetlenségével együtt, bátran kijelenthetjük: szeretjük a Fekete Pénteket!"

Ezért várjuk minden évben, hogy a kedvenc üzletünk meghirdesse „A novemberi akciót”, és ezért tesz eleget kedvenc üzletünk kívánságunknak, mikor meghirdet egy csomó akciót! 

Természetesen ebből a buliból a ComPaYa sem maradhat ki

"2021. november 26-án minden játékot 10-70% kedvezménnyel tudtok megvásárolni nálunk!"

Fogadjatok el néhány jó tanácsot:

  • böngészésre fel,
  • nézzétek ki előre ti melyik kincsre csapnátok le kedvezményesen
  • és álljatok készen már csütörtök este! 

Kedvcsinálónak pedig ajánlunk nektek néhány igazán jó absztrakt stratégiai játékot, amikkel nem lehet félrenyúlni: 


Amit az egész család élvez-
Qwirkle

  • 2-4 játékos részére
  • 30-45 perc
  • 6 éves kortól
  • játékmenet könnyű 

A Qwirkle egy egyszerű szabályokkal rendelkező játék, amihez képest az „agyizom” energia, amit bele kell fektetni a játékmenetbe egészen elképesztő. Már egészen kis kortól élvezhető társasról beszélünk, így a család több generációja közösen ülhet az asztal mellé és mind jól fog szórakozni. 

A játék célja, hogy minél több különböző színű, vagy különböző formájú sort hozzál létre a játékostáblán található köveket kiegészítve a kezedben lévő készletből. Ez elsőre nem is hangzik bonyolultnak, csak mivel sajnos mások is játszanak, mégsem lesz egyszerű. A táblakép folyamatosan változik, és neked abból kell majd kiokoskodni a legoptimálisabb megoldást, ami hozzád jut. 

Ez az egyszerű, de nagyszerű játék 2011-ben elnyerte a társasjátékok Oscar-díjaként emlegetett Spiel des Jahres versenyen az Év Játéka címet. 

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik egy kompakt, de mégis kihívást jelentő, időtálló játékot szeretnének, amit mindenkivel tudnak játszani. 

Ha barátokkal meg szólóban is játszanál - Nova Luna

  • 1-4 játékos részére
  • játékidő 15-30 perc
  • 8 éves kortól
  • játékmenet könnyű 

A Nova Luna a sokak számára jól ismert Uwe Rosenberg játéka, ami a társasjátékos világ szakmai elismeréseiben is bőven részesült. Ebben az igazán szép kivitelezésű játékban sem marad el az agytekervények megmozgatása. 

A célod, hogy a holdkerék körül lépkedve különféle színkombinációkkal kapcsolatos feladatokat kell teljesítenetek. Igazán elegáns megoldása a játéknak, hogy a cél-lapkák egyszerre tartalmazzák a feladványok teljesítéséhez szükséges színeket is. 

Alapos tervezést és gondolkodást fog igényelni minden egyes lépésed, amit a holdkerék körül teszel. Szinte biztos azt fogod kívánni, bárcsak lenne valami asztrális képességed, hogy az újhold segítségével a jövőbe láss, és megjósolhasd a soron következő játékosok mit fognak előled elprédálni. Ennek híján azonban kénytelen leszel a józan eszedre hagyatkozni és a racionalitás erejével győzedelmeskedni. 

Tökéletes belépő a modern társasjátékok világába, tehát melegen ajánljuk azoknak, akik most ismerkednek a műfajjal. A játékszabály nagyon egyszerű és könnyen tanítható, ráadásul a játékidő sem hosszú. A Nova Luna rendelkezik egyjátékos móddal is, de akár négyen is lophatjátok a holdat mellette.


Ha csak ketten játszanátok - Mandala 

  • 2 játékos részére
  • játékidő 20 perc
  • 10 éves kortól
  • játékmenet könnyű 

A két főre optimalizált társasjátékok szűk halmazában található a Mandala társasjáték. Igazi párbaj-élmény egy ilyennel játszani, ami komoly dominancia-vitákat dönthet el, például: ki mosogat ma este? Ki viszi le a szemetet? Ki a szebb? 

A Mandala játékban az lesz a célotok, hogy kártyáitok segítségével színes mandalákat készítsetek úgy, hogy a ti jelenléletek legyen benne a meghatározó. A játékmenet kiegyensúlyozott a két fél között. Mindkét játékosnak van olyan területe, amit csak ő tud befolyásolni, de közösen kiegészíthető része is van a táblának. Itt is nagyon nagy szükségetek lesz a tervezésre és a logikára, bár, hogy a pakliból mit fogsz felhúzni, az a szerencsén múlik. Ez egy erősen konfrontatív játék, ahol tényleg megtapasztaljátok, hogy milyen egymás ellen játszani. 

Azoknak ajánljuk, akik olyan játékot keresnek, amit kettesben lehet és érdemes játszani.


Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop