ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +36204281186

                                                                                        

Blog

Egy absztrakt társasjáték is lehet izgalmas

Bedics Diána
2021.09.15 14:00
Egy absztrakt társasjáték is lehet izgalmas

Sokan nem kedvelik az absztrakt társasjátékokat, mert azt gondolják, kevés izgalom van bennük. Bábuk, figurák pakolgatása, geometriai alakzatok – ezek valóban egyhangúnak tűnnek. Pedig vannak izgalmas absztrakt társasjátékok is!

Az absztrakt társasjátékok

Mi is az, hogy absztrakt társasjáték? Nos, a szakértők azokat a játékokat sorolják ide, melyeknek nincs igazán témájuk, nincsenek benne szuperhősök, megszerzendő kincsek, rablók és pandúrok.

Egyszerű mechanizmussal működnek, a szabályokat betartva kell lépkedni egy táblán. Általában bábuk, figurák, dobókockák, zsetonok, érmék a fő kellékei az absztrakt társasjátékoknak.

További jellemzőjük még, hogy logikus gondolkodást igényelnek. Egy absztrakt társasjáték esetében a “szerencse” vagy a “merő véletlen” szavak nem igazán használatosak: itt minden lépést pontosan meg kell előre tervezni. Nagy szükség van a koncentrációra, figyelemre, kitartásra, türelemre és persze a jó problémamegoldó készségre. Akik szeretik a fejtörőket, rejtvényeket, azok az absztrakt társast is szeretni fogják.

Absztrakt társasjátékok a kezdetektől napjainkig

Talán ezek után nem meglepő, ha elmondjuk, hogy az egyik legrégebbi, legismertebb absztrakt játék a sakk. Ezt a logikai játékot ketten játsszák, s itt valóban szükség van a fent említett képességekre. Az absztrakt társasjátékok közül kedvelt még a backgammon, a mahjong és a dominó, ezek egyben stratégiai játékok is.

Napjainkban egyre több új társasjáték jelenik meg e típuson belül is, modern kivitelezésű észpörgetők ezek. A legtöbbjük 2-4 főre tervezett, mint a népszerű Qwirkle, de vannak köztük egyedül is játszhatók, mint például a Calico. Honlapunkon részletes leírást találsz mindegyikről, játékidő szerint is válogathatsz közülük. Itt ismert és különleges társasjátékot egyaránt találsz.

Nova Luna, a kategória egyik győztese

Akik jártasak a társasjátékok világában, tudják, hogy a Nova Luna napjaink egyik legkedveltebb absztrakt stratégiai társasjátéka. 2020-ban Németországban az Év társasjátékának választották, s elmondható, hogy talán semelyik másik absztrakt játék nem lett ennyire közkedvelt, mint a Nova Luna.

Titka az igényes kivitelezésben és az egyszerű játékszabályban rejlik. A játékosok célja, hogy letegyék az összes korongjukat a kiválasztott lapkák feladataira. Ehhez a csodálatos holdkerék lesz segítségükre. Kell a logika, megfigyelő képesség és egy kis szerencse is ahhoz, hogy nyerjünk.

A közel félórás játék során akár meditatív állapotba is kerülhetünk, annyira magával ragadó a kivitelezés. Akik már próbálták, tudják, hogy mennyire megkapó a játék mechanizmusa. A parti végén kedvünk támad indítani egy újabb kört.

Bátran ajánljuk ezt a családi absztrakt társasjátékot azoknak, akik izgalmas kikapcsolódásra, igényes időtöltésre vágynak.

Tetszett a tartalom? Kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a megfelelő társasjáték kiválasztásában?
Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken, és kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/ComPayaWebShop

Forrás